Jeg har en del kunder, der anvender annoncer på Google – de såkaldte AdWords – med stor succes. Men jeg møder også mange, der selv har forsøgt sig med at oprette og vedligeholde en AdWords kampagne og som er meget skuffede over de resultater, de har opnået eller måske slet ikke har nogle resultater overhovedet. Der er ét fællestræk ved den sidste gruppe af virksomheder – dem uden resultater – og det er, at de alle er startet ud, uden at have et klart mål for kampagnen. Altså hvad er det vi skal opnå og hvad skal kunderne optimalt set gøre, når de besøger hjemmesiden? I stedet for blot at teoretisere over dette, får du her 3 små cases, der kan illustrere det.
Mellemstor BTB virksomhed
Den første er en mellemstor, dansk virksomhed af højteknologiske produkter, som sælges over hele verden. I forbindelse med implementering af en ny hjemmeside ændrede vi AdWords annonceringen radikalt fra at være meget generel til at være ekstremt fokuseret mod de enkelte kundegrupper og deres interesserer. Samtidigt var målet helt klart. Der var tale om leadgenerering og den besøgende skulle foretage sig en eller flere af følgende ting:
- Udfylde kontaktformular
- Tilmelde sig nyhedsbrev
- Downloade materiale (pdf)
- Sende e-mail via kontaktlink
Før ændringen anvendte firmaet 250.000 kr. om året på AdWords og havde en konverteringsrate på 0,9% fra denne trafik. Efter ændringen har man opnået en besparelse på budgettet, så man nu anvender 175.000 kr. om året, men til gengæld får man 5,13%, der konverterer. En markant bedre udnyttelse af budgettet og en markant nedsættelse af prisen pr. lead, der er den vigtigste måleparameter.
Lille vinfirma
Et mere begrænset budget kan også give gode resultater. Et vinfirma med online salg anvendte AdWords til at trække kunder til hjemmesiden med det ene mål, at kunderne skulle købe noget. Det skete dog ikke i det omfang, man håbede på, idet konverteringen var alt for lav – kun ca. 0,2%. På trods af, at budgettet kun var på 2.000 kr. var det som at smide penge ud af vinduet. Efter nogle ændringer med blandt andet at fokusere på mere smalle søgeord og optimere på nogle af landingssiderne er resultaterne blevet markant bedre. Der er nu 1,2% i konverteringsrate, hvilket betyder, at der er 6 gange så mange kunder med den samme trafik. Og ikke mindst økonomisk hænger det fornuftigt sammen. I december 2011 blev der omsat for 45.000 kr. med et AdWordsbudget på 3.000 kr. Med et DB på ca. 30% giver det en indtjening på 13.500 for en investering på 3.000 kr. – en god ROI, som de fleste vil være tilfredse med!
Mærkevareproducent
Det sidste eksempel er en dansk producent af mærkevarer inden for boligtilbehør, der indtil for nylig mest har anvendt bannerannoncering til at drive trafik til hjemmesiden, der bl.a. indeholder en online butik. Op imod jul oprettede vi en test kampagne med annoncer på Google for nogle af deres varekategorier. Det var en lidt “quick and dirty” kampagne, men den opnåede en konverteringsrate, der var 10 gange højere end fra bannerkampagnen, der til gengæld kostede 15 gange så meget! Og konverteringsraten var også 44% højere fra AdWords i forhold til den organiske trafik fra SEO. Men det vigtigste er naturligvis, at der også her var en positiv ROI – altså man tjener flere penge, end man giver ud.
Som det fremgår kan de fleste virksomheder opnå gode resultater ved at annoncere på Google, såfremt det gribes rigtigt an. Det kræver dog, at man vælger de rigtige søgeord, skriver den rigtige annoncetekst og sender de besøgende til den rigtige landingsside.
Vi kan hjælpe dig med at styre AdWords – klik her og læs mere.
Du kan også ringe til Jan Olsen på 22 14 57 38.
Skriv et svar