SEO & Google AdWords
Ring på: 22 14 57 38

Hvor lang tid går der før man ser resultater med SEO

Et af de spørgsmål, jeg ofte møder hos mine kunder, er: “Hvor lang tid går der, før søgemaskineoptimering virker?” Mit standardsvar er, at søgeoptimering er en langsigtet strategi og det tager fra 2 uger til 6 måneder før man ser resultater. Da de fleste forretningsfolk er utålmodige, er det ikke altid et svar, der falder i god jord! Men desværre kan man ikke trylle og søgemaskineoptimering er hårdt benarbejde, hvor de langsigtede og varige resultater er det hårde arbejde værd.

Men for at illustrere processen, kan du følge med i optimeringen af en side for søgeordet “amarone” (for de der ikke ved det, er det en meget populær italiensk vintype). Den 18/4-2007 oprettede jeg en side på VinForum.dk, der er optimeret for amarone. Så denne dag fandtes der naturligt nok intet link til denne side i Google. Det kan du se her (klik på billedet):

Den 30/4-2007 – altså 12 dage senere, sneg siden, jeg havde oprettet, sig ind på den første side i Google på 10. pladsen. Du kan se den nederst på billedet nedenunder. Det er faktisk ret godt efter kun knap 2 uger:

Og i dag den 15/5-2007 – altså ca. 1 måned efter jeg startede optimeringen – er siden kravlet en enkelt plads op som nr. 9.


Jeg er stadig ikke helt tilfreds, da siden gerne skulle op mellem de 4 øverste resultater. Så jeg fortsætter lidt endnu med at optimere og skal nok holde dig orienteret. Du kan også selv lave søgningen på Google ved at klikke her.

Skriv et svar